News

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

VD&P versterkt zich met nieuwe M&A Advisor Gilles Vanderstuyft

Ter ondersteuning van de groei vervoegt Gilles Vanderstuyft het VD&P team. Gilles behaalde eerst een master Handelswetenschappen aan de UGent en volgde nadien het Masters in Financial Management-programma aan de Vlerick Business School. Gilles is voor VD&P geen onbekende: hij liep er immers in 2017 reeds een stage van 6 maand, waar hij een passie [...]

Quatra zet internationale expansie verder met overname van het Franse Leo Developpement en versterkt zijn technische knowhow met de participatie in Q Developments

Quatra is een sterk groeiend Vlaams familiebedrijf actief in de recyclage van ‘used cooking oils’ (frituurvetten, oliën, ect.). Quatra haalt gebruikte oliën en vetten op bij horecazaken en voedingsbedrijven waarna men deze verwerkt. De gerecycleerde oliën en vetten worden vervolgens gebruikt voor de productie van biodiesel van de tweede generatie, wat de CO2-uitstoot met 90% […]

Heylen Group neemt foodbroker PAB over

De Heylen Group heeft zijn voedingspoot uitgebreid met de overname van PAB. PAB is een gevestigde naam in de voedings- en retailsector. Veelal internationale voedingsmerken doen beroep op de regionale markt- en productkennis van de Mechelse foodbroker die op haar beurt de gepaste ondersteuning biedt aan de merken met als doel de merken maximaal te […]

WVT Industries acquires a majority stake in Innovis

WVT Industries, a participation of Sofindev, acquires the majority in Innovis, the company behind the well-known brand of industrial cleaning products for professional kitchens, D.I.P.P. The management of both companies will now further expand the group of industrial cleaning products, detergents, solvents and degreasers. VD&P Corporate Finance advised the shareholders of Innovis on the deal. [...]

Are company valuations resistant to COVID-19?

The Coronavirus causes an unprecedented impact on both our social life and the business world. No company escapes the impact, some positive but the majority negative. In addition, the fears that the Coronavirus will trigger an extended period of economic recession prevails. The effect on business valuations is only a matter of time. From the perspective of multiple valuation, the value of a [...]

hypotheek.winkel vindt strategische partner in Vortex Capital Partners

hypotheek.winkel, opgericht in 2001, is de grootste onafhankelijke kredietbemiddelaar in België. Het bedrijf begeleidt particulieren in de zoektocht naar het geschikte hypothecair krediet via een franchise netwerk van 90 vestigingen in Vlaanderen. 

Beursgenoteerd Sinch AB neemt het Belgische Chatlayer over

Chatlayer.ai, opgericht in Antwerpen begin 2018, is een cloud gebaseerd softwareplatform waarmee bedrijven meertalige chatbots en voicebots kunnen creëren met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Natural Language Understanding (NLU).

OD Trans integreert Transport De Graeve

Transport De Graeve is een transportbedrijf gespecialiseerd in lokaal transport voor grote internationale industriële bedrijven.

Privé investeerder en MBI kandidaat kopen Matthys Projecten

Matthys Projecten is een dakbedekkingsbedrijf met een 30-tal arbeiders met focus op installatie van EPDM daken, dit hoofdzakelijk in de Gentse regio.

Arco koopt koelinstallaties Van Driessche

Koelinstallaties Van Driessche is een lokale installateur (regio Gent) van koelinstallaties met hoofdzakelijk voedingsbedrijven als klant.

Privé investeerder en MBI kandidaat kopen LMC

LMC  is de grootste Belgische onafhankelijke distributeur van liftonderdelen.

Privé investeerder koopt Alnor FPS

Alnor FPS is een belangrijke speler op de Belgische markt met een omzet van meer dan tien miljoen euro.

Familiale regeling bij Gilco

Gilco is marktleider in België voor verwerking en commercialisatie van haring met retail en foodservice als belangrijkste klanten.

D2E investeert in groei Bluecrux

De Antwerpse investeerder Down 2 Earth pompt miljoenen in het groeibedrijf Bluecrux.

Pauwels Consulting koopt Alphaz

AlphaZ, een Gents consultancybedrijf gespecialiseerd in engineering groeide snel uit tot een gevestigde waarde in het consultancy landschap en vormt een uitstekende match met Pauwels’ toekomstvisie.

Needle-Punched Non-Wovens’ business unit van Low & Bonar verkocht aan Nimbus

Low & Bonar verkoopt zjin Belgische en Hongaarse ‘Needle-Punched Non-Wovens’ business unit aan Nimbus, een in Nederland gevestigd private equity-fonds.

BPW Aftermarket Group neemt het Antwerpse Aditec over

Met ingang van 1 januari 2020 heeft BPW Aftermarket Group het Antwerpse Aditec overgenomen.

IMES DEXIS nv koopt Central Auto

Het familiebedrijf Central Auto kent een lange geschiedenis. Wat in 1945 begon als een winkel voor auto-onderdelen, groeide al snel uit tot een groot aanbod van industriële benodigdheden voor de Antwerpse haven.

DL Chemicals heeft Libert Paints overgenomen.

Libert Paints is een middelgrote Belgische onderneming die beschermende en industriële verven, hygiënische verven, vloer- en gebouwenverf produceert.

Eron Durnez joins VD&P Corporate Finance as financial analyst

In 2016 Eron graduated as business engineer, specialised in finance, at UGent.

De achtergestelde lening als bron van groeifinanciering

Naast begeleiding bij verkoop adviseert VD&P haar klanten ook op meer financieel strategische onderdelen zoals het ophalen van financiering.

DatAction

Een MBI kandidaat heeft DatAction overgenomen.

Leoville Properties

Het gespecialiseerde retailbeleggingsfonds Leoville Properties heeft een achtergestelde lening opgehaald van 14 miljoen euro.

LivWise

Het Oost-Vlaamse LivWise, dat met zijn huis- en keukenaccessoires in Inno, Casa, Bijenkorf en Oh Green! ligt, trekt twee investeerders aan.

Maxi Toys

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan neemt de speelgoedketen Maxi Toys over van de Nederlandse groep Blokker.

Fox Holdings

Zeevishandel Mercuur neemt alle aandelen van het Belgische visbedrijf Fox Holdings over.

Duval Union stapt in Media Mania

Duval Union kondigt aan dat Media Mania toetreedt tot het ecosysteem van Duval Union.

Merkator nv neemt NetworkMining nv over

Merkator uit Zellik is een hoogwaardig Geo-ICT bedrijf met een uniek Benelux model.

Electro-line

Trustteam neemt de activiteiten van Electro-line uit Deinze over.

Ultimate Guitar

Het Belgische MuseScore  werd verkocht aan het Amerikaanse Ultimate Guitar. MuseScore is de onderneming achter de “open source” software met dezelfde naam (gebruikt door zowel professionelen als hobbyisten), maar ook van een commerciële dienst voor het delen van muziekpartituren. Ultimate Guitar, opgericht in Rusland in 1998, is een online community met meer dan 100 miljoen [...]

Buro International zet met Burocomfort voet aan wal in het Waasland

Buro International uit Tielt versterkt met de overname van Burocomfort zijn geografische aanwezigheid in Vlaanderen.

Renier Schaubroeck versterkt VD&P Corporate Finance als financieel analist

Renier behaalde een Bachelor in International Business en een Master in Finance aan Regent’s University London.

Nieuwe bedrijfsprofielen bij VD&P Overnamepartners

Op www.overnamepartners.be staan een aantal nieuwe profielen van bedrijven die in aanmerking komen voor een buy-in.

Leo Van Steenberge strengthens VD&P Corporate Finance as an expert

Leo started his career in the 1980s as a company auditor at Deloitte where he became a senior partner later on.

New business line: VD&P Overnamepartners

Last month, VD&P Corporate Finance launched www.overnamepartners.be. 

Opening Brussels office

VD&P Corporate Finance, sinds meer dan 20 jaar actief vanuit de thuisbasis Gent, heeft recent een Brusselse vestiging geopend.

Olivier Parys strengthens VD&P Corporate Finance as a financial analyst

VD&P Corporate Finance is growing and welcomes Olivier Parys as a new employee. 

Fin.co acquires a majority stake in SiPM Group

VD&P advised the shareholders of SiPM Group in the search for a financial partner for their ambitious international growth.

Buy-out minority shareholder DivideByFour

DivideByFour is a fast-growing 3D animation studio in Ghent.

Tape Service Coenraets takes over Tecnoband

Tape Service Coenraets, a family business in industrial tape and accessories, took over Tecnoband as part of the implementation of its consolidation strategy.

Management buy-in at Penta Management

Penta Management NV, active in people management and other soft skills through advice and training, was – as part of a management strengthening – taken over by a private investor.

Strategische partner voor A Suivre

A Suivre is een succesvol high-end retail concept rond damesmode.

Acquisitie van Lab-Partners door Sonic Healthcare Benelux

Medisch labo Lab-Partners, opgericht in 1991, gevestigd in Boom, werkt vooral voor doorverwijzende huisartsen uit Brussel en de Vlaamse rand rond Brussel.

Nuvias verwerft Benelux-distributeur in Cyber Security software DCB

Nuvias Group, de pan-EMEA, high value distributeur, neemt de value added Benelux distributeur DCB over.

Koramic takes over Amelux in France

VD&P advised AG Plastics from Harelbeke in the search for a candidate buyer of its subsidiary Amelux in France. Amelux is specialising in the production and distribution of zinc gutters and accessories. The buyer, Koramic, an industrial family business, will – together with the local management – further develop Amelux. .vc_custom_1540414947290{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}.vc_custom_1540415145385{background-color: [...]

Management buy-in bij Penta Management NV

Penta Management, actief in people management en andere soft skills via advies en opleidingen, werd in het kader van een managementversterking overgenomen door een private investeerder.

ITZU neemt Ama Services en Tuliep over

ITZU nam onlangs de West-Vlaamse bedrijven Ama Services (dienstencheques) en Tuliep (schoonmaak) over.

Laurent Linkens nieuwe partner bij VD&P Corporate Finance

VD&P corporate Finance breidt opnieuw uit. Laurent Linkens vervoegde het kantoor in juli 2016 als nieuwe partner.

Transpico en Indumove voortaan onder één koepel

Transpico, de Belgische marktleider op vlak van industriële verhuizingen en Indumove, de Nederlandse trendsetter in deze sector, bundelen hun krachten.

House of HR bundelt de krachten met Human Capital Group

House of HR, gekend van onder meer Accent Jobs, bundelt de krachten met de in Antwerpen gevestigde Human Capital Group.

Robur Capital ondersteunt management buy-out van MIDES

Robur Capital heeft geïnvesteerd in de management buy-out van MIDES door zaakvoerder Koenraad Stockman.

AICA: internationaal netwerk

VD&P Corporate Finance werd in mei opgenomen in het AICA netwerk: Alliance of International Corporate Advisors.

PortAlp uit Frankrijk neemt Belgische verdeler PDS over

PDS uit Oudenaarde assembleert, plaatst en onderhoudt automatische schuifdeuren.

Spaargids.be overgenomen door De Persgroep Publishing

De afdeling Online Services van uitgeverij De Persgroep Publishing neemt Spaargids.be en Guide-Epargne.be over.

Intrum Justitia neemt C&J Credit Services over

De recente groei van C&J Credit Services creëerde de noodzaak voor een bredere organisatorische omkadering om de hoge standaard aan klantenservice te blijven waarmaken.

SprintPack neemt meerderheidsbelang in Plus Logistics

Peter Somers, ceo-eigenaar van SprintPack N.V., neemt een meerderheidsbelang in Plus Logistics N.V. (Sint-Niklaas), het voormalige Libridis N.V.

Ondernemers Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar nemen Babylonia over

17 jaar geleden had Ingrid Guikers een wens waar ze zich volledig voor inzette; alle voordelen van babydragen bekendmaken zodat zoveel mogelijk vaders en moeders samen met hun kindje kunnen genieten van een draagdoek.

Avalara neemt VAT Applications NV over

Het Amerikaanse Avalara Inc. is een toonaangevende aanbieder van cloud-gebaseerde software voor compliance in het kader van BTW, accijnzen en andere transactionele belastingen.

GUIDO neemt regie van de BOOMERANG MEDIA-netwerken over

BOOMERANG MEDIA, leider in indoor media, en GUIDO, sinds 25 jaar actief in de jongeren- en studentenmarkt, gaan een strategische alliantie aan.

Management buy-in bij D.D. Engineering

D.D. Engineering (Ieper), een ingenieursbedrijf gespecialiseerd in hoogtechnologische machines voor voornamelijk procesindustrieën, werd binnen het kader van een managementversterking, overgenomen door private investeerders.

Groep TWZ breidt uit met de overname van West Waste Treatment NV

TWZ  NV, met als aandeelhouders SARP Industries (Divisie gevaarlijk afval Veolia) en Betramin NV  (familiale milieugroep rond de familie De Vlieghere), neemt  het bedrijf  West Waste Treatment  NV (WWT) te Diksmuide over. 

D2E CAPITAL faciliteert management buy-out bij ORBIT

Walter Van Aken, oprichter van Orbit, verkoopt na 20 jaar zijn meerderheidsbelang aan manager-aandeelhouder Filip Staelens en het durfkapitaalfonds Down2Earth.

Management buy-in bij juwelenmerk Wouters & Hendrix

Voor Katrin Wouters en Karen Hendrix, grondleggers van het gelijknamige hippe Antwerpse juwelenmerk Wouters & Hendrix, is 2014 in vele opzichten een historisch jaar.

Management buy-in bij technologische dochter Renders Groep

In het kader van een reorganisatie bij de Renders Groep, een producent van trailers en opleggers, werd een van de belangrijkste innovaties, de “X-Steering”, verkocht aan twee Vlaamse investeerders.  

Instap investeerder bij Verbeek

Verbeek & Zonen, gevestigd te Westerlo, is een toonaangevende Belgische leverancier van non-food artikelen aan in hoofdzaak de bakkerijsector.

Quanteus neemt The House of Marketing over

The House of Marketing, een referentie in de Belgische markt, ondersteunt en adviseert bedrijven en organisaties in hun strategische en operationele marketing.

Simla overgenomen door private investeerders

Simla, gevestigd te Strombeek-Bever, is een in haar segment toonaangevende groothandel van decoratie- en interieurartikelen.

Investeerder – manager koopt Servo Tools

Servo Tools is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de verdeling van garagemateriaal en toebehoren naar de professionele garages in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Instap private investeerder in Vandapower

Vandapower, gevestigd in Oosterzele, is een gespecialiseerd leverancier met een sterke internationale activiteit van toebehoren voor industriële batterijen.

Erkenning KMO portefeuille 2.0 en Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV)

In november werd VD&P als bedrijf erkend dienstverlener voor preventief bedrijfsbeleid en bedrijfsoverdracht.

Nieuwe Belgische aandeelhouders voor het Servische EnergoZelena

Door de desinvestering van Electrawinds in het Belgische Zelena NV, krijgt EnergoZelena met Greenworx Holding en Saffelberg Investments onrechtstreeks twee nieuwe Belgische aandeelhouders.

Belspeed en Netlog Logistics Group zullen TNT Fashion Group overnemen

Het Belgische Belspeed uit Kruishoutem, een gespecialiseerde logistieker voor de kleding en de lifestyle sector, en zijn Turkse partner Netlog Logistics Goup, zullen na goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten hun Nederlandse sectorgenoot TNT Fashion Group BV volledig overnemen.

Santens Metaalwaren neemt Dhondt Bouwtechniek over

Na een strategische alliantie tussen Santens Metaalwaren en IJzerwaren Vertommen in mei 2013, is de overname van Dhondt Bouwtechniek uit Brugge een nieuwe mijlpaal in de groeiambitie van de Santens Groep.

Nieuwe aandeelhouders voor De Lift en LMC International

Private investeerders hebben De Lift BVBA en LMC International NV overgenomen.