COVID-19 SUPPORT

Schuldfinanciering (Debt Advisory) of financiering in het algemeen, is meer dan ooit actueel. VD&P’s specialisten kunnen u bijstaan om uw bestaande financieringsmix te optimaliseren, dan wel deze uit te breiden of te versterken met vers kapitaal. VD&P heeft directe en persoonlijke toegang tot nagenoeg alle Belgische banken alsook tot de belangrijkste kapitaalverschaffers (private equity) en verstrekkers van achtergestelde financieringen in België, Nederland en Frankrijk.

BEHEER EN OPTIMALISATIE VAN DE BESTAANDE KREDIETFACILITEITEN

We kunnen u helpen bij het beoordelen van de liquiditeitshindernissen die uw bedrijf op korte termijn kan tegenkomen. Wij formuleren niet alleen mogelijke oplossingen, maar creëren samen met u aan de hand van concrete budgetten en bijhorende cashflowplanningen de tools die moeten toelaten om uw bestaande kredietverstrekkers op een overtuigende en professionele manier te benaderen. We bouwen samen met u een overtuigend en haalbaar bank-/ financieringsdossier met bijhorende financiële planning dat moet aantonen dat er snel opnieuw ademruimte komt om uw bestaande kredietverplichtingen na te komen.

VD&P heeft contact met alle grote geldschieters en kan helpen bij de voorbereiding en/of de gesprekken met deze financiers. Zo nodig kunnen we optreden als financieel directeur ad interim van uw bedrijf.

TOEGANG TOT NIEUWE FINANCIERINGSFACILITEITEN

Voor de COVID-19 crisis waren de fondsen van professionele geldschieters zeer goed gevuld. Vandaag is dat niet anders. Deze professionele financiële partijen hebben immers als enige opdracht te investeren in bedrijven met toekomstpotentieel. Zij zijn vandaag misschien iets voorzichtiger, maar een KMO met potentieel blijft interessant. Daarom is het des te belangrijker dat u deze financiers benadert met een goed en onderbouwd verhaal. Net dit is de kerncompetentie van VD&P, wij hebben directe toegang tot alle lokale banken, meer dan 120 investeringsfondsen en toegang tot een veelvoud aan succesvolle ondernemers die ook investeren in andere bedrijven.

Ons team is beschikbaar om u te adviseren over hoe u uw bedrijf het beste kunt positioneren en de markt kunt benaderen.

OVERHEIDSMAATREGELEN

Om de economische impact van COVID-19 te beperken, heeft de Vlaamse en federale overheid verschillende noodmaatregelen en initiatieven gelanceerd om Belgische bedrijven te helpen tijdens deze periode van economische ontwrichting. VD&P is vertrouwd met deze initiatieven en onderhoudt goede contacten met de personen binnen de organisaties die de economische relance moeten faciliteren. De meest relevante maatregelen vindt u op: PMV, FOD Financiën.

ERVAREN TEAM

Het VD&P-team is beschikbaar om uw korte termijn financieringsnoden te bespreken.

Wij hebben reeds heel wat klanten geholpen bij het aantrekken van financiering om acquisities te ondersteunen, werkkapitaal te verschaffen of bestaande kredietfaciliteiten te herfinancieren. We hebben ruime ervaring met het presenteren van investeringsdossiers aan potentiële financiers alsook in het onderhandelen van leningsvoorwaarden en kapitaalverhogingen.

Zo hielpen we reeds tal van bedrijven aan een achtergestelde lening, een herfinanciering en/of een versterking van het kapitaal en dat in verschillende sectoren: van vastgoed, energie, afvalverwerking over industrieel tot en met digitale specialisten.

Heeft u een dringende financieringsnood, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs:

Stijn de Vreeze, stijn.devreeze@vdp.be, +32 499 56 53 23
Laurent Linkens, laurent.linkens@vdp.be, +32 476 44 85 51
Lieven Stas, lieven.stas@vdp.be, + 32 475 80 25 68
Sabine Van Buynderen, sabine.van.buynderen@vdp.be, +32 496 52 02 64
Danny Vannevel, danny.vannevel@vdp.be, +32 479 29 77 40

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in onze diensten, maar wenst u meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak en ontdek hoe we u kunnen helpen.