Maxi Toys

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan neemt de speelgoedketen Maxi Toys over van de Nederlandse groep Blokker.

Maxi Toys heeft zijn hoofdkantoor en magazijn in België en heeft de Belg Alain Hellebaut als CEO. In de 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg werken 1.100 mensen. Het bedrijf boekte 250 miljoen euro omzet in 2017. Green Swan wil Maxi Toys uitbreiden. Het fonds nam vorig jaar ook de Spaanse en Portugese winkels van de Amerikaanse speelgoedketen Toys “R” Us over. 

VD&P Bridgefield begeleidde de koper Green Swan.

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.