LivWise

Het Oost-Vlaamse LivWise, dat met zijn huis- en keukenaccessoires in Inno, Casa, Bijenkorf en Oh Green! ligt, trekt twee investeerders aan.

Na bijna een kwarteeuw geeft Caroline De Schipper, de oprichtster van LivWise, de controle over haar bedrijf uit handen. Ze verkoopt de meerderheid van de aandelen aan de Vlaamse investeringsmaatschappijen Tilleghem en Dynamica die zich specialiseren in de uitbouw van kmo’s.

Tilleghem heeft onder andere D&M Depot (verkoop van decoratieartikels via tuincentra) en Bavet (spaghettirestaurantketen) in portefeuille. Dynamica kocht vier jaar geleden Arseus Medical, een afsplitsing van het beursgenoteerde Fagron dat zich toelegt op de distributie van medische toestellen. Het is bovendien eigenaar van Babylonia (baby-artikelen) en Foresco Packaging (verpakkingen).

VD&P begeleidde de eigenaar van LiveWise.

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.