LivWise

Het Oost-Vlaamse LivWise, dat met zijn huis- en keukenaccessoires in Inno, Casa, Bijenkorf en Oh Green! ligt, trekt twee investeerders aan.

Na bijna een kwarteeuw geeft Caroline De Schipper, de oprichtster van LivWise, de controle over haar bedrijf uit handen. Ze verkoopt de meerderheid van de aandelen aan de Vlaamse investeringsmaatschappijen Tilleghem en Dynamica die zich specialiseren in de uitbouw van kmo’s.

Tilleghem heeft onder andere D&M Depot (verkoop van decoratieartikels via tuincentra) en Bavet (spaghettirestaurantketen) in portefeuille. Dynamica kocht vier jaar geleden Arseus Medical, een afsplitsing van het beursgenoteerde Fagron dat zich toelegt op de distributie van medische toestellen. Het is bovendien eigenaar van Babylonia (baby-artikelen) en Foresco Packaging (verpakkingen).

VD&P begeleidde de eigenaar van LiveWise.

WVT Industries verwerft een meerderheidsbelang in Innovis

WVT Industries, een participatie van Sofindev, verwerft de meerderheid in Innovis, het bedrijf achter het bekende merk van industriële reinigingsproducten voor professionele keukens,  D.I.P.P. Het management van beide vennootschappen zal nu de groep van  industriële reinigingsproducten, detergenten, solventen en ontvetters gezamenlijk verder uitbouwen. 

Zijn bedrijfswaarderingen resistent tegen COVID-19?

Het Coronavirus zorgt voor een ongeziene schok op zowel ons sociale leven als de bedrijfswereld. Geen enkel bedrijf ontgaat de impact, sommige positief maar het merendeel negatief. Bovendien overheerst de vrees dat het Coronavirus een langere periode van economische recessie inleidt. Het effect op bedrijfswaarderingen is slechts een kwestie van tijd.

hypotheek.winkel vindt strategische partner in Vortex Capital Partners

hypotheek.winkel, opgericht in 2001, is de grootste onafhankelijke kredietbemiddelaar in België. Het bedrijf begeleidt particulieren in de zoektocht naar het geschikte hypothecair krediet via een franchise netwerk van 90 vestigingen in Vlaanderen. 

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.