LivWise

Het Oost-Vlaamse LivWise, dat met zijn huis- en keukenaccessoires in Inno, Casa, Bijenkorf en Oh Green! ligt, trekt twee investeerders aan.

Na bijna een kwarteeuw geeft Caroline De Schipper, de oprichtster van LivWise, de controle over haar bedrijf uit handen. Ze verkoopt de meerderheid van de aandelen aan de Vlaamse investeringsmaatschappijen Tilleghem en Dynamica die zich specialiseren in de uitbouw van kmo’s.

Tilleghem heeft onder andere D&M Depot (verkoop van decoratieartikels via tuincentra) en Bavet (spaghettirestaurantketen) in portefeuille. Dynamica kocht vier jaar geleden Arseus Medical, een afsplitsing van het beursgenoteerde Fagron dat zich toelegt op de distributie van medische toestellen. Het is bovendien eigenaar van Babylonia (baby-artikelen) en Foresco Packaging (verpakkingen).

VD&P begeleidde de eigenaar van LiveWise.

De achtergestelde lening als bron van groeifinanciering

Naast begeleiding bij verkoop adviseert VD&P haar klanten ook op meer financieel strategische onderdelen zoals het ophalen van financiering.

DatAction

Een MBI kandidaat heeft DatAction overgenomen.

Leoville Properties

Het gespecialiseerde retailbeleggingsfonds Leoville Properties heeft een achtergestelde lening opgehaald van 14 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.