SprintPack neemt meerderheidsbelang in Plus Logistics

Peter Somers, ceo-eigenaar van SprintPack N.V., neemt een meerderheidsbelang in Plus Logistics N.V. (Sint-Niklaas), het voormalige Libridis N.V. Met de participatie versterkt SprintPack zijn aanbod richting de Belgische en internationale e-commerce markt. Plus Logistics werd in 1986 opgericht als volle dochter van de Nederlandse Libridis Groep. Na de overname van het Belgische filiaal in 2011 door de voormalig operationeel directeur Hans Scherlippens, werd het bedrijf tot Plus Logistics herdoopt. Sindsdien werd de oorspronkelijke focus als groothandelaar en logistieke dienstverlener voor boekhandelaars in Nederland en België ook verruimd naar andere B2B- en B2C-marktsectoren. Het huidige B2B- en B2C-aanbod van Plus Logistics is gericht op het leveren van een volledig pallet aan e-commerce logistieke diensten. Naast de boekenmarkt horen kledingmerken (Terre Bleue, Sarah Pacini, Xandres, Hampton Bays en Gigue) en andere merken (Jules Destrooper) tot de klanten. Ook in de toekomst zal de onderneming, die tot SprintPack Logistics N.V. wordt herdoopt, met een “end-to-end”-dienstenaanbod op e-commerce blijven focussen. Plus Logistics beschikt in Sint-Niklaas over 7.500 m2logistieke capaciteit. Met een 25- tal vaste medewerkers boekte het bedrijf in 2014 een omzet van 1,8 miljoen euro.

VD&P begeleidde de verkoper

Beursgenoteerd Sinch AB neemt het Belgische Chatlayer over

Chatlayer.ai, opgericht in Antwerpen begin 2018, is een cloud gebaseerd softwareplatform waarmee bedrijven meertalige chatbots en voicebots kunnen creëren met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Natural Language Understanding (NLU).

OD Trans integreert Transport De Graeve

Transport De Graeve is een transportbedrijf gespecialiseerd in lokaal transport voor grote internationale industriële bedrijven.

Privé investeerder en MBI kandidaat kopen Matthys Projecten

Matthys Projecten is een dakbedekkingsbedrijf met een 30-tal arbeiders met focus op installatie van EPDM daken, dit hoofdzakelijk in de Gentse regio.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.