Ondernemers Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar nemen Babylonia over

17 jaar geleden had Ingrid Guikers een wens waar ze zich volledig voor inzette; alle voordelen van babydragen bekendmaken zodat zoveel mogelijk vaders en moeders samen met hun kindje kunnen genieten van een draagdoek. Met haar zoontje in de draagdoek “veroverde” ze de ene na de andere winkel in België. Om de babywinkels een interessant aanbod aan babyproducten aan te bieden, ontwikkelde ze samen met haar man een tweede merk, Peppa. Alle Peppa popjes, hangmatjes en deco-producten worden, net zoals de geweven draagdoeken, in fair trade ateliers in India geproduceerd. Naast eigen productie werd Babylonia ook distributeur van bekende baby- en zwangerschapsmerken zoals Bobux uit New Zeeland, Koeka uit Nederland, Carriwell uit Denemarken, Organics for Kids uit de UK en Ergopouch uit Australië. Het bedrijf is met exclusieve distributie toonaangevend in de markt. Vandaag haalt Babylonia een omzet van 8 miljoen euro en telt het 21 medewerkers. Overnemers Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar geloven in het model van Babylonia en zien nog heel wat groeimogelijkheden, in het buitenland, maar ook met een breder gamma producten.

VD&P begeleidde de verkopers

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.