Avalara neemt VAT Applications NV over

Het Amerikaanse Avalara Inc. is een toonaangevende aanbieder van cloud-gebaseerde software voor compliance in het kader van BTW, accijnzen en andere transactionele belastingen. VAT Applications NV is met haar iVAT-suite voor BTW audit en compliance een belangrijke speler in Europa. De producten en diensten van VAT Applications bieden bedrijven ondersteuning bij het managen, automatiseren en centraliseren van hun internationale BTW en intrastat rapporteringen. Door deze overname versterkt Avalara niet alleen haar wereldwijde aanwezigheid; ook het ‘content’-aanbod inzake BTW en andere belastingen neemt toe.

VD&P adviseerde de aandeelhouders van VAT Applications in deze cross-border transactie.

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.