D2E CAPITAL faciliteert management buy-out bij ORBIT

Walter Van Aken, oprichter van Orbit, verkoopt na 20 jaar zijn meerderheidsbelang aan manager-aandeelhouder Filip Staelens en het durfkapitaalfonds Down2Earth.
De Orbit Groep uit Puurs ontwerpt, produceert en verkoopt architecturale verlichtingsarmaturen voor winkel-, kantoor- en residentiële ruimtes.
Het bedrijf heeft de LED-revolutie al achter zich en realiseert vandaag een omzet van ongeveer 10 miljoen euro.
Met zijn intrede in Orbit neemt D2E de eerste stap in een ‘buy and build’-strategie die tot doel heeft de sterk versnipperde armaturenmarkt verder te consolideren.
VD&P trad bij deze MBO op als exclusief adviseur van de verkoper.

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.