Management buy-in bij technologische dochter Renders Groep

In het kader van een reorganisatie bij de Renders Groep, een producent van trailers en opleggers, werd een van de belangrijkste innovaties, de “X-Steering”, verkocht aan twee Vlaamse investeerders.  Zij konden door de overname van de NV X-Drive, een dochterondernemingen van de groep Renders,  de hand leggen op de IP achter de “X-Steering” kabelsturing technologie. Een en ander betekent niet alleen verankering, maar tevens een ruimere toepassing van deze Vlaamse technologie. Een oplegger die is uitgerust met X-Steering biedt de gebruiker immers tal van voordelen:  een brandstofbesparing tot 12%, banden gaan tot 4 keer langer mee, betere laadverdeling, betere manoeuvreerbaarheid, CO2 reductie, kortere remafstanden en een stabielere wegligging.

VD&P begeleidde de verzelfstandiging van de NV X-Drive.

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.