Nieuwe Belgische aandeelhouders voor het Servische EnergoZelena

Door de desinvestering van Electrawinds in het Belgische Zelena NV, krijgt EnergoZelena met Greenworx Holding en Saffelberg Investments onrechtstreeks twee nieuwe Belgische aandeelhouders. Niet alleen nemen de investeerders het aandeel over van Electrawinds in Zelena NV, zij tekenen ook voor een substantiële kapitaalverhoging in EnergoZelena.
Het Servische EnergoZelena runt sinds eind 2012 de modernste fabriek voor de verwerking van kadavers en dierlijke reststromen in Oost-Europa. Dit state-of-the-art project van € 21,5 miljoen kwam er met de goedkeuring van de Servische autoriteiten en heeft een jaarcapaciteit van 150.000 ton dierlijk restmateriaal CAT1. Door dit project voldoen Servië en de omringende landen voortaan aan de Europese wetgeving op de verwerking van dierlijk restmateriaal.
VD&P trad op als coördinator bij deze delicate transactie.
www.energozelena.rs

Owner buy-out bij E-MAT

E-MAT uit Dendermonde is al 30 jaar gespecialiseerd in elektro-engineering, bordenbouw, automatisaties in PLC omgevingen, scada proces visualisatie, motion control en industriële elektriciteit. Klanten zijn bedrijven uit onder meer de voedingsindustrie, de staal-, beton- en glasfabricage en de farmaceutische en scheikundige sector. 

Childhome komt in handen van Franse sectorgenoot Béaba

Childhome, de Kontichse producent van babyartikelen,  bekend van de Mommy Bag en de Evolu kinderstoel is eind december overgenomen door het Franse Béaba. Beide bedrijven brengen kwaliteitsvolle baby- en kinderartikelen op de markt, met een verrassend complementair aanbod.

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

Het uitzendbedrijf X-Care verwerft de aandelen van zijn sectorgenoot. Talent In Motion is gespecialiseerd in het aanbieden van verpleegkundige diensten en managementprofielen in healthcare. Het bedrijf telt meer dan 130 medewerkers met een omzet van bijna 10 miljoen euro.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze deals en activiteiten.